Litteraturrundan nästa!

Nu är förberedelserna för Litteraturrundan 2017 i gång. På Hässleholm kulturhus kommer Svenska haikusällskapet att arrangera en haikudag den 6 maj kl. 13-16, med föredrag om haiku, uppläsningar av de internationellt erkända haikupoeterna Kerstin Park och Elmedin Kadric (läser på engelska), boksläpp och en öppen scen, där medlemmar i sällskapet kan läsa sina dikter.

Upplägget för den öppna scenen är att varje poet får 5 minuter att kort presentera sig och säga något om sin haikudiktning, samt läsa 5 utvalda dikter. Var och en av dikterna läses två gånger efter varandra, som under japanska uppläsningar. Vi kommer att göra ett schema för framträdandena, så det är inte möjligt att på dagen anmäla sin medverkan. I stället vill vi att du anmäler din medverkan via mejl, till anna.maris@gmail.com. Anmäl dig med en kort presentation av dig själv och bifoga de fem dikter du tänker läsa. Vill du ha hjälp med urvalet går det bra att skicka upp till tio dikter, så väljer vi ut de fem bästa. Möjligheten att medverka gäller enbart betalande medlemmar i Svenska haikusällskapet, men man måste inte vara från Skåne för att vara med. Medverkande från hela landet är välkomna.

Arrangemanget på Litteraturrundan är ideellt och skapat av och med Svenska haikusällskapets medlemmar, men alla är välkomna som åhörare – fritt inträde.

Det är möjligt att ta sig från Stockholm över dagen. Det tar 3.5-4 timmar med snabbtåg från Stockholm till Hässleholm. Kulturhuset ligger precis invid järnvägsstationen.

We are now starting work with the preparations of Svenska haikusällskapet på Litteraturrundan, which will take place at Hässleholm Kulturhus in Hässleholm on May 6th between 1 and 4 pm.

littrunda-loggaliten

Advertisements

About Anna Maris

I am a Swedish haiku poet. This blog is about my haiku life.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: