Haiku för 7 pedagoger den 18/9

Den 18 september håller jag en workshop för pedagoger på Övedskloster. Kursen är en del av Litteraturrundan 2016. (On September 18th, I will do a workshop for teachers as part of the county-wide weekend event Litteraturrundan 2016.)

Skärmavbild 2016-08-03 kl. 21.19.33

Ur programmet:

Haiku är den japanska kortdiktformen som sedan 1930-talet spritt sig över den västerländska världen. Den här haikuworkshopen riktar sig till dig som vill få inspiration för hur man använder haiku inom olika former av pedagogik. För dig som vill hålla i studiecirklar och kultur i vården-program eller kanske redan undervisar i grundskola, folkhögskola, gymnasiet och SFI, i svenska, engelska, historia, bild eller på lätt svenska.

I workshopen får du kunskap om ämnet, verktyg och resurser för att utveckla både ditt eget och andras haikuskrivande. Vi utgår från deltagarnas egna önskemål och erfarenheter.

Workshopen leds av Anna Maris som är prisbelönt haikupoet och utgiven på svenska och
engelska. Hon undervisar i Haiku inom ramen för Kulturrådets Skapande Skola och är ledamot i Svenska haikusällskapets styrelse, samt redaktör för haikusällskapets tidskrift Blåeld, http://www.blaeld.nu.

Söndag 18 september kl 14.00-16.30, Kyrkohuset, Öveds kyrkoväg 60-16, Övedskloster, väg 104 mellan Sjöbo och Harlösa. P-plats följ skyltning. Hitta hit via kartlänken: http://bit.ly/1KwXJAy.

Workshopen kostar 400 kr per deltagare och har sju platser, så föranmälan krävs. Anmälan sker direkt till Anna Maris på anna.maris@gmail.com. Tel 0722 520529.

Inga förkunskaper krävs, men om du inte tidigare kommit i kontakt med formen rekommenderar vi Svenska haikusällskapets program på Hässleholm Kulturhus den 17 september.

http://www.litteraturrundan.se

http://litteraturrundan.se/litteraturrundan2016.pdf

http://www.ovedskloster.com

https://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96vedskloster

256px-Övedskloster

Advertisements

About Anna Maris

I am a Swedish haiku poet. This blog is about my haiku life.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: